Γιώργος Μουλκιώτης: «Να μπει τέλος στην εργασιακή επισφάλεια των ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών»

Την ευκαιρία να ακούσουν δια ζώσης τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάνω από 100.000 εκπαιδευτικοί που εργάζονται στην ιδιωτική εκπαίδευση είχαν οι αρμόδιοι κοινοβουλευτικοί υπεύθυνοι του Τομέα Εργασίας Γιώργος Μουλκιώτης και Παιδείας Στέφανος Παραστατίδης, κατά τη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο Γιώργο Χριστόπουλο και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ). 

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που βρίσκεται σε διαβούλευση και αναμένεται να συζητηθεί στις Επιτροπές της Βουλής και την Ολομέλεια τις προσεχείς εβδομάδες. Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής γίνεται το πρώτο κόμμα που συναντά τους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ ενόψει της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη καθώς και οι Γραμματείς των Τομέων Παιδείας, Εργασίας και Δημόσιας Διοίκησης του κόμματος Νίκος Τσούλιας, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Έφη Στεφοπούλου. ​

Κύρια θέματα της συζήτησης ήταν συγκεκριμένες διατάξεις του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, που αφορούν στις συμβάσεις κατά παραγγελία, στο καθεστώς απολύσεων καθώς και στο ωράριο των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση, που ολοένα και επιβαρύνεται λόγω της παράλληλης απασχόλησης. Έγινε, επίσης, εκτενής συζήτηση για επιμέρους ζητήματα όπως η απουσία ελέγχων και εποπτείας για τις συνθήκες εργασίας σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία και κέντρα μελέτης.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα περιβάλλον αισθητής εργασιακής επισφάλειας και υποβάθμισης του κύρους των εκπαιδευτικών. Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με στοιχεία που προσκόμισε η αντιπροσωπεία της ΟΙΕΛΕ στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ο βαθμός διαρροής εκπαιδευτικού προσωπικού από την ιδιωτική εκπαίδευση είναι υψηλότατος, ενώ ο βαθμός έλλειψης ικανοποίησης από το εργασιακό περιβάλλον είναι επίσης ιδιαίτερα μεγάλος (ποσοστό 70% στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς έναντι 40% στους υπόλοιπους εργαζομένους.)  

Σχετικά